Wherever you go, go with all your heart ♥- @AsmizaNadiah ( Twitter )

IPOH

Tudiaaa, teruk nyaa gambar kan? Haaa. :p



1st day, Khamis :

Haaaa, ckp psal ipoh kan? Haaaa. Aku pi rumah boipren ksygan aku ni haaa. Adoi. Mimpi kan> ridak tidak ! BETUL, aku pi sana. Naik bas. Pkul 11 lbih, smpai sane around 5pm. Haaa, aku igt pakwe aku yg amik aku laa kan. Rupanyaaa, umi die amik, firstime aku nak jmp umi die, mule-2 aku rase die nk knekan aku, rupenye, sbb die ade keje. Okay fineeee. Tapaa la kan J Aku smpai tu, dok tggu la mak die kat tempat taxi tu. Dup dap jugak la kan. Try to control. Aku tau laa umi die pkai kereta ape kan. Then aku npk, aku pi jelaa at kete die, dgn tatau malunyaa. Haih ==’ masuk-2 salam hbs manusia dlm kete die tu. Haaaaaaaaa, den umi dok crte laa pasal si AMIRUL AFNAN ni. Haaaa. Haha :D aku dgr jeee. And ckp laa jugak kan. Smbg dgn umi die. Lepas pi amik Aiman sumaaa. Pergi blik rumah die, Laki aku dok sebok keje lagi. Haih ==’ Aku dok rindu jaa time tu, tak sabra rase nyee. Haha :D Aku smpai umah die, dok smbg kat luar dgn mak die. Haaaaaaaaaa, best kot. Wek wek :p Pastu kan, BAPAK die balik, haaaaa. CUAKKKKKKKK DOH. Pi laa salam bapak die. Ade pulak kawan bapak die, salam la sekali kan. Kawan bapak die taye, sape aku kan. Umi die tlg jawab ‘ NAN PUNYA’ erkkkkkkk? Malu kot ! Biarr jelaa. Biase la aku ni, kdg-2 jd jugak la pemalu. Hahah. Bilaa syg aku blik keje, adoi malu rasenye, haa. Sbulan lbih aku tak jmp die, den jmp blik. Haishhhh ==’ Berbungaa hati. Tau tak? Haaaa. Kami mkn sameee-2 wah wah :D Rinduuuu laaa okay ! Haaa, mlm tu kteorg tak gi mane-2 aku dok tgok-2 gmb-2 die, den tgok tc ad masuk tidooooooooooooo J









2nd day, Jumaat :





Pagi-2 aku bgun tgok adik die dah tadek pi skolah. Haaa, aku pun mandi-2 sume and trun jelaa bwah, den tak lame, umi trun dah siap sume. Umi, nak kluar. Time tu, si nan ni tak bgun lg. Aku mls laa duduk sorang-2 kan. So, aku follow umi pi bli breakfast and pasar J Haih, part ni. Haaa, smpai kat tmpt bli breakfast tu. Haaa, makcik tu taye umi ‘ Ni sape? ‘ makcik tu tnjuk aku laa. Dgn spontannya umi jawab ‘ Bakal menantu, Abang punyaa’ Hoihhhhhhhhhhhhhhhhhhh ==’ aku rase nak jerit malu jaaa time tu. Tak pasal lak kan. Haaaa, pastu pi pasar la kan. And blik umah. Smpai umah, jlan pi dapur. Ehhh, syg I ade kot. Dok bace paper ready nak pi kejaa. Ehh, kteorg breakfast sama-2 aku dok tepi bapak die kot. Haih, segan pun ade, takut pun ade kan. Haaaa, Pastu bapak die ni pi keje dlu, mcm dah terbalik kan? Sptutnya, bf aku laa pi dlu. Haih ==’ Pastu bf aku pi mane ntah, umi start bceritaaa pasal die kan. Haaa, dok ngumpat laa pasai die, tibe-2 die dtg dapur. Ehhhhhhhhhh, kteprg ingat die dah pergi keje, tp blom ==’ Haha :D Then die pergi aku pun dok smbg dgn mak die, mak die citer sume laaa. Ex-2 die, sume mak die tnjuk kat aku. Then ade laa umi ckp, bapak dah clear sume jadual die sabtu, sbb nak bawak aku pi FISHING. :D  And byk smbg laa. Nak tahu smething tak? Umi ckp firstime die mintak kat umi nak btunang ? Haaaaaaa Hahah :D adoi ~ malu jugak sbnrnyee. Tp yelaaa kan, die serious KOT ? ye kaa sayang ? Haa ? Haaa, den tgahri tu, pi amik adik die la kan. Haaa, time dlm kete tu Umi call die, suruh blik aku tak suruh pun, tp umi suruh. Tp die blik, dlm kdaan mara. Pasai paa pun taktahu. Aku pelik laa ==’ den, ade laa aku bg ceramah pndek kat die. Then, aku igt die ckp, nak gi keje, jgn lupaa mkn. Ni I nak mention kat you sayang. I mkn okay? Lepas you luar rumah. I trus makan tahu? Haaaa. Ptg tu die blik awal keje, hati senang maa. Bini ade rumah. Haha :D die pi dok kat dapur, pgil aku. Pi laa dok dgn die. Den mintak maaf pasal tgahari tu. Alaa, aku no hal la. Biase laa tu. Otaak serabut. Den aku tatau nak ckp ape la kan? Aku senang gilaa bila ade dgn die J Haih. Nak peluk you je rase now! Heeeee J Mlm tu kteorg kluar umi bawak pi mcm ipoh street 


la kot kan? Syg kan? I pon tatau mlm tu. Yg kite kluat tu kan. Haaa, kami jalan pgg tgn depan umi? Kepale aku dok pkir, kanga pee kate umi, tp tgok umi relaks. Ahhhhh, rileks suda erk syg? Den kami blik trus. Aku pun dgn die tgok tv sama-2. And sleep zZzzZZz.



3rd day, Sabtu :

Yeah, this day ! HEAVEN ! hahaha :D okay, bgun bgun pagi aku terus siap la kan nk pergi kluar dgn family-2 die. Haih ==’ adik die yg meera tu, pi skolah sbb kne skolah. Jd kteorg pun kluar lewat sikit la. Den, aku dah siap sume. Kami sume dah siap-2 nak berkelah dkt tmpt fishing tu. Nak kluar ni. Adoi ~ Nak naik kete ni, act aku dah naik. Tibe-2 umi suruh aku dok tepi nan. Nan drive kete la kan. Haaa. Gilaaaaaa je yg aku tdetik dlm hati. Bapak dgn umi dok blkg? Haih cube pkir blik la kan?  MACAM LAKI BINI DAH EH haaa. Tudiaaaaa la kan. Haaa, Hahah :D aku malu pun ade, tp umi dok ckp tape tape. Aku pun tapeee la. Mula-2 pi mkn dlu la kan. Haih, sweet nyaa die ni, suke suap aku mkn, mmg aku suka laa. Bpak ade tgkap gm die suap aku mkn. Tp umah da delete, takpelaa nextime. Kami mkn sbb tggu meera blik skolah bru pergi. so, kami pergi laa fishing nil pas tu  haa, Happening gilaa okay? Serious ! Sukaa aku tgok family die gelagat adik die sume :D Hehhh. Aku tgok jee dorang. Aku tak pndai la ;( Tp, aku sukee tgok org memancing :p Haaaa. Then, da dkt ptg tu nak blik. Ni, cheq nak habaq noh. Depaaa mincing dpt ikan okay J Kalau aku, haram laa nak dpt kan? Haaa. Hahah :D Pastu kteorg blik, smpai je kat umah die, punggah sume barang kan, then pi pasar mlm. Haaa, best nyaa pergi pasar mlm laki aku tak lupaa aku. Dok pimpin laa aku jaa kan? Then suap mkn suap minum. So sweet la sygJ aku sukaaa kot org layan aku mcm tu, syg janji noh smpai kawin mcm ni? Hahaha :D adoi ~ depan umi sume. Tu aku ckp, dorang sporting jaaa haaaa. Balik tu, kami tak mkn lg laa kan. Tp aku ni dok tggu syg aku tu haa. Kami decide nak mandi dlu, den yg aku geram die tido kot L Aku pun naik mandi, tggu laa die pggil aku nak mkn, den aku tacing gila kot. Die mkn sorang. Hampehh ==’ Aku dok tacing tu, die pgil trun bwah. Biasee la confirm laa die pjuk. Haih ==; rindu la nak kne peluk kan? Haaaa. Thanks for being loving person sayang  (:


Gmbar kami pi fishing ni :








okay ini gambar time fishing :)


Gambar kat kdai makan, before pergi :





4th day,  Ahad : 


Pagi-2 bapak die dah tadek pi main golf. Then aku nak blik actually ahad ni. Aku da siap kemas brg smuaa. Aku pi laa kejut die kat bawah dok tido depan tv. Tragis ni kan, haa. Lawak kot! Aku kejot die, sbb aku nak blik kan. Then aku kejut tanak bgun, aku main laa hp die, aku online fb die, thn ade laa komen lawak dr kawan die, aku kejut-2 la die suruh bgun, den yg sedih nyaa. Die tobe-2 tengking aku. Ckp ‘ckp jela die dgr’ tp mmg die tengking la. Aku snyap trus mm nangis trus. Haahah :D lawak kot. Mcm hapee je aku ni, lastly die tarik aku peluk aku and pjuk kan. So, aku okay la kan. Namee pun kne pjuk. Haha :D Then, family die ni nak kluar actually. Pi jalan-2 aku dah siap sume, Tggl nak bli tiket and blik. Aku tgok si Nan ni mcm sajaaa je tanak bg aku blik kan? Kan syg? Haaa, smpai pkul 10 lbih, pkul 11 laa bru gerak kan. Dr rumah, manee ade dah tiket blik Kelantan tu L Haih, do, terpakse laa tangguh blik machang isnin kan. Haaaa , so, kami pi breakfast laa ramai-2 sumaa kan. Then pi jalan dkt mall apee ntah name die, aku bkn pnduduk situh.  So, mmg taktahu la kan. Haaa, pusing-2 situh. Biase laa, nan ni mmg tak tgal bini die, dok pimpin laa slue, hope smpai I kawin pun u mcm ni okayy syg? Insya-Allah la kan :p haaaaaaaaaaaa. Then pi JJ, kteorg tgok wayang ramai-2 kot, Monte Carlo. Ishh, best apee citer mcm tu aku sukaaaaaaaaa :D ni nak mention aku tak tido okay. Haaa, bore pi tgok wayang kami pi bwak adik die yg comel-2 tu pi main kat tempat main tu. Haih, bkn main lg msing-2 kan. Aku tgok jelaa, ishh. Aku tadek laa tringin main bnd alah tu, sukeee tgok family die happy-2, tumpang happy la kan. Balik dr tu, sumee dah mcm penat jee, pi bli mkn and blik. Then aku mkn sgn die, den pi mandi and duk laa dgn die for the last night :( sedih, mlm tu aku dok duduk dgn die, tibe-2 ex aku blerghhh ==’ SYED AZRI, msg aku. Pasaipaa ntah die msg aku. Pelik laa kan. Akurase nak ngamuk jaaa, sbb die nan sakit hati, sape tak sakit hati kan, aku duk online gune lappy die time tu, haih susah hati aku, trus offline, and pujuk die, haaaa. Den die okay. Kami tgok tv dan tidoooooo laaaaaa .

Gmb time kat JJ :








Gambar dgn diaaa ^^ :















Last day :


Haaa, sedih laa kan. Nak blik, time aku masuk bilik adik die, aku tido la jap, die dtg kejut aku. Aku trus laa siap kan. Sedih gilaaa. Dah siap sumaa nak blik. Aku text die, tayee kat mane kan, Then aku suruh die jage mingu aku kan. So, now. Mingu ade kat ipoh, bkn ade kat I dah :) Jage mingu I okay sayang? Then mak die hantar aku pi terminal. Nan pun ade laa kan. Die teman aku kat sane, mak die nak bwak adik die demam pi klinik. Then, aku pun pi laa tggu bas, Nak tahu tak? Bas delay smpai pkul 2 ptg mcm tu. Sedih aku dok tggu. Den time nak blik tu, aku salam die and dpt laa kiss free depan org ramai dr die kan :) Thank you sayang :p Haaaa.




P/S ;

     Sayang, nak ckp kat you. Ur family sangat best okay sayang? I love them so much. I love you too ! <3 I never felt this feeling before, u’re the first one gived. So, I nak bgtahu I syggg you gilaa. Thanks for all the sweet moment. Thanks jugak kat umi, bapak yg blnje and tgung I dok sane dekat smggu tu. Haaa. Okay, thank you jugak kat you, yg jage I dgn penuh kasih syg, and buat I arse bhgea sgt ! Thanks again. Muchhh love <3


END ~





- Thank you for reading -

2 comments:

~nUruLovErsmYliFe~ said...

hye...nice entry..btw..follow dear..jom visit blog nurul lak..ngee (^_^)

Asmiza Nadiah said...

heee, thank you!

Copyright@2011-2012. All Reserved by Asmiza Nadiah