Wherever you go, go with all your heart ♥- @AsmizaNadiah ( Twitter )

Allah, show me the way .

Buntu, Buntu. Dan Buntu.
Kenapa ? Ahaa. Susah bukan bila cakap pasal jodoh. Kadang-kadang malas aku nak pikir pun.
Sama je. Samaaa :)


Now, comes. One boy, Capital R.
Dia ni dah bekerja. Umo pun 2*.
Lama dah kami kenal, pernah jumpa. Lepas tu, aku yang tak contact dia
Kami contact balik bila, tengok status skype dia. "I'm waiting for your call"
Yang pelik sekarang, dia off on skype, bising. Rasa nak angin. serious ! Tanya dia pehal gila ke.
Ganas gila aku tanya, dia cakap. Dia nak aku perasan dia, then aku say sorry la. Memang tak tahu serious.
Sembang sembang.

Kami sangat rapat sekarang, hari ni dia nk pergi overseas, ada urusan kerja dengan bapa dia.
Kami memang rapat, perangai dia macam senang la. Apa aku tak suka, dia try tak buat, kalau dia jeles ke apa. Terus terang cakap dekat aku, I'm tryin' act like his girl. Seriously. Dia ? Handsome gila ! Sumpah cakap tak tipu. Tapi bukan itu la aku pandang, tapi cara dia. Dari dulu sama. Aku kenal dia dulu, dia baru clash sbb ex dia tgal dia. Sampai sekarang tak couple dengan sapa-sapa. 2,3 years ago. Dasyat ! Memang aku happy sangat. Bila ada dengan dia. Egokah aku? Cewahh ~ Tajuk lagu okay. Haha. Now, sedih kami rancang nak jumpa but cancel dulu paham la kan dia ada kerja. So, lepas balik dia cakap nak jumpa. ;D Happy ! Dia nak bawa pergi jalan-jalan.

Hay hay, meh nak bisik ! Lelaki ni kita kena tanya kenapa sayang kita kan. Jap nak tunjuk. Miahah.
Sweet ! Really matured serious !







































Biasalah, orang yang matang ni lain cara dia. Tapi, okay la kan. Bila time gila. Gilaa dia lebih dari aku. Ha, tak mcam apa pulak? Bila serious dia serious. Ntah la apa keputusan apa aku nak bagi. Kalau dia terbaik buat aku why not kan ? Haa, sebab aku pun dah lupakan yang lepas. Biarlah. Perasaan ? aku tahu apa ada dalam hati aku. Ex aku pun ntah ke mana. HAHAHA. Takpa. Jodoh bukan aku yang tentukan, so aku just usaha yang terbaik kan ?  Tak salah. Aku kena yakin dengan setiap keputusan aku buat. Kali ni kena pikir betul-betul. Jyeahh ! Okay awak ! Capital R, do take care ! Cepat balik Malaysia. :D Saya sayang awak ! Muuuu* Muchi muchi. Haha. 


To dear my ex-boy,
I know you'll read this. I just need your help to delete all our pictures in your facebook account. Bukan apa. Kalau betul dah tak sayang. Delete sahaja. Tak ada apa-apa dengan kenangan kan? Im not mad to you. But, Ntah. Like I said, because of that picture. People said, DONT ! Because you're still loving me. I said NO ! So, do it for me. That's my last wish. Thank you ! A. A ! :D




d'love,
YAYA

- Thank you for reading -

4 comments:

Myra said...

haaa cintan cintun mcm ni baru ok.terus brbncg psl khwin, xnk main2 kan bagus mcm ni, suke...dik, my sggestion, lelaki mcm ni baru bagus (chewahh) melalui pglman akk dik, incik hubby akk pon cntu, terus straight the point psl kwen, akk kwen mse tgh bljr ag umo 19 huhu..akk bc yg msg bf adek tu sbijik mcm incik hubby akk, smoga dpt mnjejakkn kaki ke alm prkhwinan dgn si dy ye...:)

Asmiza Nadiah said...

Wahh, akak kawin umo 19 ? amboi ~ yeke ? tu lah. apa apa pun adik still kena fikir panjang kan. ni masa depan adik jugak. Ada jodoh ada la kan ? Insya-Allah. Doakan jela yang terbaik kan.

Myra said...

yup, mse tu ngah belajar kat uitm, nak masuk sem 2, lectrer n kwn2 pon bg skongan, yg incik hubby lak terhegeh-hegeh ajak kwen (haha jahat tol ayat) shhhh tp seriusly mmg incik hubby akk sorg yg caring n pyyg tp kuat jeles huhu... akk ni mcm adek gak, sorg yg kuat pmrh hihihi, tp incik hubby org yg cool hihi :)

Asmiza Nadiah said...

aik ? macam sama ni. 20/11 masuk sem 2 ni akak. haha. adoi ~ tu la. bkn pemarah la akak, bila benda tu menyakitkan hati memang rasa berapi je satu badan. actually, adik tadek la pemarah. adik just tak suke org takleh nk jge hati kita bila kita jaga hati org tu. wah wah ! takpe. jodoh tak kenal usia. good good :D semoga bahagia hingga anak cucu okay !

Copyright@2011-2012. All Reserved by Asmiza Nadiah